Draaistroomdispuut WALDUR

Terug naar het overzicht

Begunstigersdag 1998

Afvalverbrandingsinstallatie Moerdijk

Op 3 april 1998 werd tijdens de betrokkenen- en ge´nteresseerdendag de de afvalverbrandingsinstallatie Moerdijk bezocht.

De elektrische installatie van deze afvalverbrandingsinstallatie is ontworpen en gebouwd door Siemens. Dit bedrijf was dan ook de gastheer voor deze dag.
De belangstelling voor deze dag was groot. Er waren in totaal 40 deelnemers, waaronder een stuk of tien studenten. De overigen kwamen uit alle gelederen van het bedrijfsleven: TU, ASML, MEGA Limburg, Holland Railconsult en ga zo maar door.

Geheel tegen de traditie in waren we een half uur te vroeg bij de AfvalVerbrandingslnstallatie (AVI). Dit had het voordeel dat er ruim tijd was om onder het genot van een bakje koffie bij te kletsen.
De aftrap van deze dag werd verzorgd door Siemens tesamen met de AZN (Afvalverbranding Zuid-Nederland). Na een korte inleiding van beide partijen was het tijd om een indruk te krijgen van de installatie door middel van een rondleiding. Aangezien velen nog niet eerder in een AVI waren geweest, maakte dit veel indruk. Na afloop van de wandelpartij konden we aanvallen op de lunch. Na de lunch volgde een lezing van AZN over de integratie tussen een nabijgelegen WarmteKrachtCentrale (WKC) en de AVI. Vervolgens legde Siemens uit wat hun rol was bij de AVI en de WKC. Siemens eindigde met uit te leggen hoe de elektrotechnische installatie van de AVI was opgebouwd.

Ondertussen was Siemens onder de indruk geraakt van het potentieel dat zich in de groep bevond en besloot de kosten van de aansluitende borrel geheel voor eigen rekening te nemen. De afsluiting van de dag was de gezamenlijke warme maaltijd, waarna het weer de hoogste tijd was om terug naar Eindhoven te keren. We kunnen terugkijken op een geslaagde begunstigersdag.